Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Heerenveen

Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Heerenveen

Het Oranje Fonds verrast MFA de Spil in de wijk Skoatterwâld met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Heerenveen. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Heerenveen zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een kunstgrasveld aanschaffen”, aldus Jeanette Doets, voorzitter van de participantenvereniging van MFA de Spil. “Bij de aanleg van een nieuw plein is er een grasveld neergelegd. Helaas is dat grasveld een modderpoel geworden. Als participanten en bewoners van de wijk zouden wij hier graag kunstgras neer willen leggen zodat we ook dit gedeelte van het plein goed zouden kunnen gebruiken.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

--------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op:
Datum/tijd: Woensdag 15 april om 13.30 uur
Aan: MFA De Spil

Waar: Schoterplein 49, Heerenveen

U bent van harte welkom!
Tijdens de uitreiking is er gelegenheid tot het maken van foto’s en het nemen van interviews. U bent van harte uitgenodigd. Wilt u meer informatie over het Oranje Fonds Buurtcadeau dan kunt u ook bellen met Michelle Emmen, tel. 030 233 93 58.
Wilt u meer informatie over het Oranje Fonds? Kijk op www.oranjefonds.nl.

26-03-2015 / 13:50