MFA De Spil en het goede doel

MFA De Spil en het goede doel .

 

Er is al van alles over te horen en te lezen over de actie van 3FM Serious Request. Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Elk jaar sterven 800.000 jonge kinderen aan diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water, zeep, toiletten en goede informatie.

Als  participanten van De Spil gaan OBS Het Slingertouw, CBS De Burcht, Kinderwoud en Talant zich bezig houden met  een grote gezamenlijke actie voor dit goede doel. Ook de leerlingenraden van beide scholen zijn erbij betrokken.

In de week  van 18 november gaan de acties voor het goede doel al beginnen. Een groot aantal van het personeel  gaat een spannende film opnemen. Deze film wordt voor kinderen, ouders en andere belangstellenden  in de Bios in Heerenveen vertoont en de kaartjes worden door de medewerkers van Talant gemaakt. De opbrengst is natuurlijk voor het goede doel. De opnames van de film beginnen al op woensdag 20 november. De overige draaidagen zijn donderdag 21 november, maandag 25 november en woensdag 27 november. Eijer Producties zorgt voor de opnames en montage van de film. De tijden van de draaimomenten in de bioscoop volgen later nog.

De kinderen van beide scholen gaan proberen om een recordpoging vingerhaken te halen. Iedereen mag een gokje  wagen, vanaf 50 cent!

Vanaf dinsdag 19 november  kunnen er prachtige drinkflesjes gekocht worden op beide scholen. Leerlingen van groep 8 zullen dan voor en na schooltijd klaar staan om deze flesjes te verkopen voor het goede doel. Bij het kraampje, waar de flesjes worden verkocht, kan men  ook pogingen doen om te raden hoeveel meter dit gezamenlijke vingerhaak-koord zal worden. Bij de kraampjes van beide scholen en bij Kinderwoud en Plateel staat een pot voor het geld en er ligt een lijst waarop je het aantal meters kunt invullen. En de oudervereniging is al gestart met het verzamelen van lege flessen. Daarnaast kan elke groep een eigen actie bedenken om geld in te zamelen 

19-11-2013 / 08:37