Kinderen Kinderwoud op bezoek bij De Wente

3132_614_460

Kinderen Kinderwoud op bezoek bij De Wente

Het anders zo levendige plein voor MFC de Spil in Skoatterwâld is momenteel behoorlijk stil vanwege de schoolvakantie. Er valt weinig te horen en te zien voor de bewoners van De Wente. Op woensdag 31 juli zijn daarom een groepje kinderen van kinderopvang Kinderwoud langsgeweest om voor wat leven in de brouwerij te zorgen.

De kinderen van drie jaar en ouder kwamen na de koffie en namen een aantal spelletjes mee die ze samen met de bewoners konden doen. Tussen de middag werd er van het mooie weer genoten met een gezamenlijke picknick op het balkon.

De Wente bevindt zich in MFC De Spil in het hart van de wijk Skoatterwald. Daardoor kan heel gemakkelijk de samenwerking worden gezocht met andere organisaties én zijn er veel mogelijkheden om andere wijkbewoners te ontmoeten. Als het geen vakantie is, komt er elke vrijdagochtend een groepje van 4 á 5 leerlingen van één van beide basisscholen naar de De Wente. Ook al is het maar een uurtje, het is voor beide partijen heel waardevol. Daarnaast krijgen de bewoners van De Wente steevast een uitnodiging voor musicals of andere activiteiten van de scholen of kinderopvang Kinderwoud.

De Wente is een kleinschalige woonvoorziening in Heerenveen, bestaande uit vier woningen met elk zes appartementen. De appartementen beschikken over een eigen kamer en badkamer. Elke woning heeft ook een gezamenlijke woonleefkeuken. De woonleefkeuken neemt een belangrijke plaats in, want bij De Wente doen de bewoners de huishouding zoveel mogelijk samen. De was opvouwen, boodschappen bestellen en het eten voorbereiden bijvoorbeeld. Waar het lukt, kunnen bewoners meehelpen. Door de kleinschaligheid kunnen de medewerkers van De Wente beter inspelen op de individuele wensen en behoeften van bewoners en zijn de contacten persoonlijker.

12-08-2013 / 10:10