Judoproject Heerenveen

3197_1024_683

Judoproject Heerenveen gigantisch succes!

 

De afgelopen weken hebben kinderen van groep 3 tot en met 8 op basisscholen in Heerenveen judoles gekregen op school. Speciaal voor deze judolessen heeft de gemeente Heerenveen, samen met Sportstad Heerenveen, officiële judomatten en judopakken beschikbaar gesteld om deze sport ook echt professioneel te kunnen aanbieden.

 

De lessen zijn gegeven door vakleerkrachten van Sport op Basisscholen in samenwerking met studenten van CIOS Heerenveen en ALO Groningen. Maar liefst 2500 kinderen hebben tijdens dit project kennis gemaakt met judo!

 

In de wijk Skoatterwâld heeft dit judoproject nog een mooi vervolg gekregen. Hier zijn in samenwerking met de lokale judovereniging 'Sportinstituut Edwin Steringa' nog drie naschoolse trainingen georganiseerd. Deze trainingen zijn speciaal voor kinderen uit groep 3 en groep 4 die enthousiast zijn geworden tijdens de gymlessen. De eerste twee trainingen zitten er inmiddels op en hebben maar liefst 54 en 43 deelnemers opgeleverd!

 

De trainingen worden verzorgd door judotrainer Stijn Jager, die zelf op het hoogste niveau de judosport beoefend. Tijdens de tweede training was ook zijn zus Hilde Jager aanwezig. Zij behaalde vorig jaar nog een gouden plak op de Olympische spelen voor jeugd!

 

Menco van der Weg

Scoren voor Gezondheid Heerenveen  

16-02-2015 / 12:32