EEN BEELDEND VOORJAAR BIJ ATELIERS MAJEUR

EEN BEELDEND VOORJAAR BIJ ATELIERS MAJEUR

Bouw je eigen droomkasteel, ontwerp een SF voertuig, maak een tuintje van klei. Kunstencentrum Ateliers Majeur daagt jonge onderzoekers uit om met bijzondere materialen en technieken vlakke werken en ruimtelijke beelden te maken. Peuters, kleuters, kinderen en jongeren - jij kunt vanaf 1 maart in de ateliers in De Heerenveense School aan het werk en exposeert het resultaat in het museum. In het zogenaamde JAM, het Jeugd Atelier Museum, heeft Ateliers Majeur in samenwerking met Museum Willem van Haren namelijk een prima podium voor kunstbeoefening. Er is ruimte voor experiment in het atelier. Een laboratorium om te ontdekken en te ervaren hoe plezierig het beleven van kunst kan zijn. Spelenderwijs ga je de mogelijkheden van de diverse materialen begrijpen. Schilderen, timmeren, boetseren of werken met lijm en soldeerpistolen, van alles is mogelijk.

Vanaf 10 maart start het JAM een weekendatelier, workshops op de zondagmiddag. Twee keer per maand zorgen kunstenaars voor spannende en uitdagende avonturen in dit atelier. Gebouwd wordt aan een stad van klei, hout en karton. Een stad met onderaardse gangen, hoge uitkijktorens, kronkelige weggetjes, kleine huisjes, grote kathedralen en wonderlijke paleizen.

Kijk op de website ateliersmajeur.nl, kies een onderwerp dat bij je past en kom zo vaak je maar wilt. Je kunt per les betalen.

08-02-2013 / 10:34