Dagbesteding de Spil

3306_910_738

Beste allemaal,  

Eindelijk is het dan zover en zijn wij sinds 31 augustus onder de nieuwe naam van dagbesteding de Spil (voormalig 2e hands en grietjes) weer gestart en hebben wij intrek genomen in onze nieuwe kleinere ruimte binnen kinderopvangcentra Kinderwoud, rekening houdend met de corona voorzorgsmaatregelen.  

Al onze cliënten/medewerkers zijn zeer gemotiveerd om hun werkzaamheden te hervatten binnen de verschillende locaties van MFA De Spil. Om ons doel “het ondersteunen op de groepen, het teveel aan werk uit handen nemend van deze verschillende participanten” na te streven.  Iedere client is zoveel mogelijk op een groep/locatie aan het werk welke passend is bij zijn/haar mogelijkheden die aansluit bij zijn/haar wens, hierdoor zullen de cliënten dan ook heel weinig in de dagbestedingsruimte zelf zijn. Een verkooppunt past dan ook niet meer in dit verhaal en dus hebben we daar afstand van gedaan.   

We vinden het fijn een lastige tijd achter ons te laten, een tijd waarin de dagbesteding omwille van het corona virus in maart van de een op andere dag ineens dicht moest, cliënten thuis moesten blijven op de woonvorm, daar dagbesteding aangeboden kregen van (voor hun soms onbekend) personeel van een door aan hun gekoppelde dagbestedingslocatie en cliënten geen bezoek meer mochten ontvangen maar ook niet van hun ouders.  Maar ook moeilijk was het voor de cliënten die nog bij hun ouders wonen, wij hadden wekelijks telefonisch contact met ze en brachten zo nodig materiaal tot bij de voordeur van de client. Gelukkig konden wij nog een heel eind voorruit met onze nog lopende opdrachten/projecten, zodat we genoeg werk hadden voor alle cliënten.  

Gelukkig ging onze dagbesteding ruimte in juni weer open, maar dan alleen voor de cliënten van de dichtstbij gelegen woonvorm waar wij als begeleiding dagbesteding hadden gegeven, locatie ’t Butenfjield. Gek was dan ook dat juist deze cliënten ons zo hebben geholpen met al onze verzamelde spullen, van de afgelopen 10 jaar, uit te zoeken, in te pakken en te labelen waar het naar toe moest.  

Vrijdag 3 juli is onze oude ruimte dan toch echt leeggehaald en op maandag 6 juli konden we de eerste dozen weer uitpakken in onze tijdelijke verblijfsruimte binnen Heremastate. De zomermaanden werden gebruikt om onze nieuwe ruimte in de Spil klaar te maken.  Begin dit jaar is al gekeken en gesproken met de cliënten voor welke cliënten deze nieuwe werkplek dan nog passend is/zal zijn. De cliënten die het meest zelfstandig zijn en die het participeren geweldig vinden zijn gebleven en met ons teruggekomen naar dit nieuwe stekkie. De andere helft van de cliënten blijft in Heremastate en daar worden ook nieuwe activiteiten opgezet, wanneer een client dat wil kan er ook nog op een andere locatie stage worden gelopen. Zo wordt er voor iedereen weer een passende werkplek gevonden.  

Wij hebben er dus heel veel zin in samen met jullie en zien uit naar de mooie kansen die er hier liggen binnen MFA de Spil en maar hopen dat het coronavirus buiten spel blijft!! 

Groetjes team dagbesteding de Spil.  

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ilona Holtrop

 

begeleider B// Talant // I.Holtrop@talant.nl // 

werkdagen woensdag ochtend, donder-, en vrijdag

 

dagbestedinglocatie dagbesteding de Spil

Schoterplein 23 - 8448 RP - Heerenveen - 06-25234202 

 

Onze locatie bevindt zich in MFA De Spil in de wijk Skoatterwáld. 

07-09-2020 / 10:37