Atelier Plateel zorgt voor meerdere lichtpuntjes tijdens lichtfestival

3178_600_400

Atelier Plateel zorgt voor meerdere lichtpuntjes tijdens lichtfestival
Talants dagbestedinglocatie Atelier Plateel heeft een bijdrage geleverd aan het Lichtfestival Heerenveen. Achter het gemeentehuis waren zo’n 300 lampenkapjes van Plateel te zien, waarin papieren sneeuwkristallen verwerkt waren. Deze zelfgemaakte kapjes zaten vast aan een stok met een klein lampje bovenaan de top. Zowel overdag als ‘s avonds was dit een prachtig gezicht.
Zaterdag 22 maart werd voor de allereerste keer in Heerenveen het Lichtfestival georganiseerd. Dit bijzondere evenement vond plaats rondom het WK allround schaatsen in Thialf. Vanaf het ijsstadion naar het centrum werden allerlei kunstobjecten met licht getoond.
De lampenkapjes zijn gemaakt in samenwerking met kinderopvang Kinderwoud, obs Het Slingertouw, Tweede Han(d)s en Grietjes (pilot Kinderwoud/ Talant), HeremaState (Meriant) en Kempenaerstate.

Atelier Plateel bevindt zich in het multifunctionele centrum De Spil van de wijk Skoatterwald en is een dagbestedinglocatie van Talant, de organisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt hun leven te leiden. De dagbesteding is zeer afwisselend en concentreert zich op creatieve activiteiten als pottenbakken, mozaïeken en het maken van seizoensgebonden artikelen als kransen. Alle zelfgemaakte artikelen worden in de eigen winkel verkocht.

Kijk voor meer informatie op www.talant.nl<http://www.talant.nl> of www.despilheerenveen.nl<http://www.despilheerenveen.nl>

07-04-2014 / 10:03