Het nieuwe 2e hands en grietjes anno 2018

3293_357_201

Het nieuwe 2e hands en grietjes anno 2018

 

Al sinds een paar jaar is 2e hands en grietjes onderdeel van MFC de Spil in Heerenveen.

En met succes, wat een werkzaamheden verrichtten onze cliënten bij de scholen OBS Het Slingertouw en CBS De Burcht en kinderopvang Kinderwoud en Meriant. Echter teveel werkzaamheden om dit allemaal goed uit te kunnen voeren en te kunnen begeleiden, aangezien wij niet van ½ werk houden zijn we vorig jaar een werkwensen onderzoek gestart onder de cliënten met een onafhankelijk cliënt coach. Met als doel de cliënten leidend te laten zijn voor met welke werkzaamheden we verder gaan in 2018. Daar kwamen erg mooie en verrassende resultaten uit.

Hieronder verteld Amber wat er inmiddels allemaal is veranderd op onze locatie:

Na aanleiding van werkwensonderzoek hebben wij verschillende dingen veranderd naar wens van de cliënten. Bijvoorbeeld kwamen wij er achter dat veel cliënten werkzaamheden achter de computer willen doen, dus hebben wij een computerhoek gemaakt. Ook hebben we de leerkrachten van groep 8 gevraagd om ons dingen te leren op de computer. Op de foto zie je Miranda druk bezig op de pc.

 Daarbij hebben wij voor duidelijkheid de andere twee ruimtes verdeeld onder creatief en winkelhoek. Geeft de cliënten meer rust . de begeleiding heeft ook meer tijd voor de cliënten. Cliënten hebben eigen inbreng gehad over de indeling van de werkplekken.

Ook zit de winkel (zie foto)nu op een Andere plek ,  de ruimte is groter geworden maar de verkoop van 2e hands kleding is gestopt, we verkopen nu nog zelf gemaakte woondecoratie.

Wij zijn aan het onderzoeken of er binnen de spil nog meer werkzaamheden door ons gedaan kunnen worden en we bedenken nieuwe producten voor in de winkel.

De veranderingen waren erg wennen voor de cliënten en de begeleiders , maar na een tijdje zat iedereen in hun ritme.

Kom gerust eens langs en de koffie staat klaar !

Groetjes Amber en Mare (Stagiaire)

Winkel Miranda

 

21-02-2018 / 11:28