De wijk Onderwijs & Kinderopvang Sport, Cultuur & Natuur Zorgaanbod Verhuur & Horeca Vrijwilligers

2e hands en grietjes

2e hands en grietjes is een dagbestedingslocatie van Talant voor 16 mensen met een verstandelijke beperking. De dagbesteding is zeer afwisselend en concentreert zich op creatieve activiteiten als  mozaïeken en het maken van seizoensgebonden artikelen als kransen.
Alle zelf gemaakte artikelen worden in de eigen winkel verkocht. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.45 uur. Loop gewoon eens binnen bij 2e hands en grietjes!
Kinderfeestjes worden ook in het atelier gehouden. Zes tot twaalf kinderen kunnen gedurende twee uur creatief aan de slag met hulp van de medewerkers van 2e hands en grietjes. Ook voor volwassenen kan 2e hands en grietjes creatieve workshops organiseren.

Doordat 2e hands en grietjes deel uitmaakt van MFA De Spil kunnen medewerkers gemakkelijk werkervaring opdoen en contacten leggen bij andere bedrijven. Zo zijn er bijvoorbeeld medewerkers van 2e hands en grietjes die schoonmaak werkzaamheden verrichten bij de in het MFA aanwezige basisscholen of kinderen voorlezen bij Kinderwoud. Op deze manier ontstaat er voor alle partijen een win-win situatie.

Website